This is the web page of the national (Romanian) micro and nanotechnology network ROMNET-NANO sustained by the
project ROMNET-ERA
.

 

NANOSTIINTA SI NANOTEHNOLOGIE IN ROMANIA

ACTIVITATI IN 2013 in ROMANIA

SEMINARUL NATIONAL DE NANOSTIINTA SI NANOTEHNOLOGIE, la a 12-a editie, 16 mai 2013, Biblioteca Academiei Romane

New! Joi 16 mai 2013 s-a desfasurat in amfiteatrul Bibliotecii Academiei Romane a 12-a editie a Seminarului National de nanostiinta si nanotehnologie. Imagini de la manifestare sunt afisate aici

Programul manifestarii (continand 30 de comunicari stiintifice, oral sau postere) poate fi consultat aici. Prezentarile orale au fost grupate dupa prioritati de cercetare propuse de studiul NANOPROSPECT (rezultatele studiului sunt accesibile la adresa www.imt.ro/NANOPROSPECT).

Majoritatea lucrarilor prezentate (oral sau poster) sunt acesibile prin link-uri din programul afisat mai sus. Poate fi consultat de asemenea si Mesajul de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii prin intermediul D-nei Dr. Camelia Marinescu, consilier principal. In continuare au fost comentate perspectivelor dezvoltarii domeniului la noi in tara.

ACTIVITATI IN 2012 in ROMANIA

Al 11-lea Seminar National de nanostiinta si nanotehnologie, 27 martie 2012.

A 11-a editie a Seminarul national de nanostiinta si nanotehnologie a avut loc in Amfiteatrul Bibliotecii Academiei Romana (Bucuresti, Bv. Dacia), la data de 27 martie 2012.

Programul final al seminarului | Afisul seminarului | Galerie foto |

Masa rotunda: Nanotehnologiile in context european.

In acest an seminarul a debutat printr-o masa rotunda intitulata “Nanotehnologiile in context European”, organizata de catre consortiul proiectului NANOPROSPECT (Nanotehnologiile in Romania: un studiu prospectiv), care a fost finantat de catre ANCS (2010-2011). Dezbaterile au plecat de la importanta care se acorda in UE asa-numitelor “Tehnologii generice esentiale” (Key emerging technologies, KET), considerate a avea un rol vital in mentinerea competitivitatii industriei europene. In legatura cu acest subiect se poate consulta aici un articol care apare in Market Watch, aprilie 2012. La dezbatere au participat reprezentanti ai Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Autoritatii Nationale pentru Cercetarea Stiintifica (ANCS), INCD-Microtehnologie (IMT-Bucuresti), INCD-MNR, Institutului de Chimie Fizica al Academiei Romane, Infineon Technologies Romania, Honeywell Romania. De retinut faptul ca studiul NANOPROSPECT (www.imt.ro/NANOPROSPECT) a aratat potentialul de care dispune Romania pentru o parte din KET: nanoelectronica, fotonica, nanotehnologii si nanomateriale avansate.

Au sustinut prezentari:

  • Acad. Dan Dascalu, INCD pentru Microtehnologie [prezentare]
  • Dr. Traian Visan, IFRO
  • Dr. Cornel Cobianu, Honeywell Romania [prezentare]
  • Dr. Mircea Dragoman, INCD pentru Microtehnologie [prezentare]
  • Dr. Roxana Piticescu, INCDMNR [prezentare]
  • Dr. Speranta Tanasescu, ICF "IG. Murgulescu"
Acad. Dan Dascalu, IMT
Reprezentati MECMA Dr. Mircea Dragoman, IMT Ionel Andrei, ANCS
Dr. Speranta Tanasescu, ICF Traian Visan, IFRO Cornel Cobianu, Honeywell  

La seminar au participat 89 de persoane, dintre care: 41 reprezentanti din INCD, 17 reprezentanti din universitati, 15 reprezentanti din Institute ale Academiei Romane si Academia Romana, 9 reprezentanti din firme (SACD, SRL), 4 reprezentanti ai institutiilor publice, 3 reprezentanti din presa.

In Editura Academiei, in serie "Micro- and nanoengineering" a aparut Volumul nr. 19, intitulat "NANOMATERIALS and NANOSTRUCTURES for VARIOUS APPLICATIONS", care contine in extenso o parte din lucrarile sustinute la editia a 9-a a Seminarului national de nanostiinta si nanotehnologie (martie 2010). Volumul este disponibil on-line la adresa http://www.nano-link.net//mne/content_volume19.htm

ACTIVITATI IN 2011 in ROMANIA

Al 10-lea Seminar National de nanostiinta si nanotehnologie, 18 mai 2011.

Nanotehnologii in Romania: studiu prospectiv (NANOPROSPECT). Proiect finantat de ANCS (2010-2011)

"Dezbaterea finala la scara nationala", 24 mai 2011, Hotel RAMADA Majestic, Sala I.L. Caragiale. (Calea Victoriei 38-40, Bucuresti - Repere: Teatrul Odeon, Casa Centrala a Armatei/Cercul Militar National). Toate detaliile se gasesc aici.
Comunicatul de presa | Afis manifestare | Program | Expozitie NANOPROSPECT

NanoElRei Summit 2011: Investments in R&D, 31 mai 2011, Bucuresti, sediul CCIB, sala "A. I. Cuza " ( Bd. Octavian Goga nr. 2, Bucuresti). Detalii se gasesc aici.

ACTIVITATI IN 2010 in ROMANIA

Aici veti gasi toate informatiile legate de desfasurarea evenimentelor din domeniu pentru anul 2010.

Last update: March, 2012