A 14-a editie a SEMINARULUI NATIONAL DE NANOSTIINTA SI NANOTEHNOLOGIE

26 martie 2015, orele 9-17, Biblioteca Academiei Romane

 
Acest eveniment este organizat sub auspiciile Academiei Romane de catre INCD-Microtehnologie IMT Bucuresti, Centrul de Nanotehnologii (CNT-IMT, sub egida Academiei Romane)
..............

Aceasta editie a fost una de comunicari stiintifice, spre deosebire de cea precedenta, care a fost dedicata unei dezbateri despre tehnologiile generice esentiale (Aula Academiei Romane, 15 mai 2014).

Au participat 137 de specialisti din 38 de organizatii (institute, universitati, firme etc.) Exact 50% dintre aceste organizatii au fost reprezentate prin lucrari. S-au prezentat 36 de lucrari orale si postere intr-un eveniment care s-a desfasurat pe parcursul a 8 ore (in pauze s-au vizionat posterele).

Majoritatea covarsitoare a lucrarilor au fost legate de aplicatii, deci nanotehnologia este precumpanitoare in raport cu nanostiinta.
Trebuie remarcat un grup important de lucrari legate de aplicatiile bio-medicale ale nanotehnologiilor. O alta directie de aplicatii este cea legata de energie.

Seminarul a avut si o componenta de diseminare a informatiei prin materiale de informare (pliante, brosuri, postere, etc.).

Pe categorii de organizatii participarea a fost urmatoarea: Institute nationale: 45% din participanti si 50% din lucrarile prezentate; Universitati : 18 % din participanti si 22% din lucrari. Institute ale Academiei Romane: 16% din numarul participantilor si 22% din lucrari. Au participat 18 persoane din firme, 8 din ONG-uri, 6 din (alte) institutii publice, dar contributia la lucrari a fost foarte redusa.

Program si prezentari

Galeria foto a evenimentului

Afisul seminarului

Lista celor care au completat formularul de inregistrare sa participe la seminar si/sau sa fie informati pe parcurs.

Mapa distribuita participantilor

Adresa de contact pentru probleme organizatorice: [email protected]
 
Informatii utile
Editiile anterioare ale seminarului:
 

Lucrarile selectate vor fi publicate “in extenso” intr-un volum special in limba engleza, care va fi publicat in Editura Academiei, in seria "Micro and Nanoengineering".

Ultima editie: Volume 22 -"New Applications of Nanomaterials/ Noi aplicatii ale unor nanomateriale"[...]

 

Market Watch - articole relevante

15 ani de nanotehnologie în România intre adeziunea la Iniţiativa SUA şi provocările actualelor programe europene şi naţionale, Martie - Aprilie 2015
Nanotehnologiile in România si "specializarea inteligenta": suport tehnologic pentru IMM-uri, Octombrie - Noiembrie 2014
Front comun pentru consolidarea Tehnologiilor Generice Esenţiale (TGE) în documentele oficiale, Mai- Iunie 2014

 

NANOPROSPECT-Nanotehnologia in Romania: studiu prospectiv, Proiectul a fost finantat in cadrul Programului Capacitati 2010, Modulul II, Studii prospective (octombrie 2010- mai 2011). Raportul final; Baza de date

 
Ultima actualizare: 3 aprilie 2015.
Webmaster