European Excellence in Nanotechnology (EXCELNANO)

Romanian Academy, Bucharest, 6-7 November 2018

 

 

E-news EXCELNANO Nr. 1 (24 octombrie 2018)

Acest buletin electronic este editat pentru a difuza informație legată de European Excellence in Nanotechnology (EXCELNANO), eveniment organizat în capitală de către Academia Română în parteneriat cu IMT București (6-7 noiembrie 2018). Buletinul vă va difuza informație relevantă înainte și după eveniment.

România are nevoie forță de muncă calificată, de înaltă tehnologie, de o strategie de competitivitate. EXCELNANO este construită pe expertiza europeană în nanotehnologie (specialiști și proiecte) și adresează atât realizările recente, cat și perspectiva pe plan european și național. În particular este extrem de importantă focalizarea pe nanoelectronică, tehnologie care prin echipamentele de comunicații și informatică influențează decisiv evoluția tuturor domeniilor și a 4-a Revoluție industrială în curs de desfășurare.

Ce ar putea interesa universitățile, unitățile de cercetare, firmele, asociațiile profesionale etc.?
Evenimentul este descris în detaliu la adresa www.romnet.net/EXCELNANO și grupează în principal un FORUM și un SEMINAR NAȚIONAL ajuns la a 17-a ediție.

FORUMUL  de nanoelectronică se bazează pe contribuția a 15 specialiști români de excepție (majoritatea din diasporă) care prezintă rezultate de ultimă oră în activitățile de cercetare-dezvoltare. Aveți aici programul din prima și respectiv a doua zi. Cel puțin la fel de importantă este masa rotundă dedicată strategiei în domeniu (vezi aici motivarea) la care participă la vârf firme de înaltă tehnologie. Vă puteți înscrie la Forum cu acest formular de înregistrare.

SEMINARUL de nanotehnologie, organizat cu concursul Comisiei Europene și al UEFISCDI,  are un program extrem de dens, pe care îl puteți consulta aici, furnizând informații la zi privind proiecte europene în derulare, dar și despre evoluții în perspectivă în domeniu. Puteți să vă înregistrați aici pentru acest eveniment la care veți reîntâlni și colegii din străinătate care au participat la Forum.
Încă odată, toate detaliile sunt accesibile pe pagina www.romnet.net/EXCELNANO.

Vă așteptăm!

Parteneri media ai evenimentului : Market Watch si Radio Romania Cultural