European Excellence in Nanotechnology (EXCELNANO)

Romanian Academy, Bucharest, 6-7 November 2018

 

 

E-news EXCELNANO Nr. 3 (2 noiembrie 2018)

Transmitem ultimele informatii legate de dubla manifestare European Excellence in Nanotechnology (EXCELNANO), eveniment organizat în capitală de către Academia Română în parteneriat cu IMT București (6-7 noiembrie 2018). Vă reamintim mai întâi faptul că evenimentul este descris în detaliu la adresa www.romnet.net/EXCELNANO, unde se pot face (până pe data de 5 noiembrie a.c., ora 11 și înscrieri on-line pentru participare (fără taxă) la cele două evenimente, separat la Forumul de nanoelectronică (6-7 noiembrie) și respectiv la Seminarul Național de Nanostiinta si Nanotehnologie (7 noiembrie).

Pe site-ul dedicat evenimentului (v. mai sus) au apărut informații suplimentare legate de comunicările prezentate la ambele evenimente, Forum și respectiv Seminar (mai precis, rezumate ale prezentărilor).

Academia Română a afișat pe pagina sa principală www.acad.ro numeroase informații despre eveniment (Forum 6 noiembrie),  inclusiv un comunicat de presă pe care il puteți găsi la adresa http://www.acad.ro/mediaAR/com2018/c1102-EXCELNANO.htm. Apar de asemenea notele biografice ale celor 15 invitați care fac expuneri în sesiunile științifice ale Forumului, dar și a Dr. Andreas Wild (fost CEO al inițiativei public-private europene în nanoelectronică, ENIAC/ECSEL JU), moderatorul Mesei Rotunde de strategie. Reamintim faptul că la această masă rotundă (Aula Academiei, 6 noiembrie, orele 14-16) și-au anunțat participarea Infineon Technologies Romania, Continental Automotive Romania, Bosch,  Alfa Rom Consulting, ECSEL JU (Bruxelles), AHK – Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, Facultatea ETTI, Univ. POLITEHNICA București, INCD Microtehnologie (IMT București). În final, publicul din Aulă va avea cuvântul pentru întrebări sau comentarii.

Vă puteți înscrie la Forum (inclusiv Masa Rotunda) cu acest formular de înregistrare.

SEMINARUL National de Nanostiinta si Nanotehnologie (7 noiembrie 2018, orele 11-15), cu participarea Comisiei Europene și a UEFISCDI, a fost descris în detaliu și anterior, la adresa http://www.romnet.net/EXCELNANO/e-news2/ Înscrierea la seminar se face la adresa pe care o găsiți aici.

NOU! În ziua de 6 noiembrie, începând cu ora 13.30 (momentul lansării oficiale, prin conferință de presă) va fi disponibil pentru participanții înregistrați volumul Advances in micro- and nanoelectronics (Nr. 27 din seria Micro- and Nanoengineering, Editura Academiei Române, 2018). Majoritatea autorilor capitolelor participă la Forum! Concomitent, cei interesați vor putea primi volumul Scoala românească de micro- și nanoelectronică (seria Civilizația românească, Editura Academiei Române, 2018). Ambele volume, tipărite prin sponsorizare, nu pot fi găsite în librării.

Vă așteptăm!

Parteneri media ai evenimentului: Market Watch si Radio Romania Cultural