A 15-a editie a SEMINARULUI NATIONAL DE NANOSTIINTA SI NANOTEHNOLOGIE

Wokshop: Specializarea inteligenta in nanotehnologii si materiale avansate

15 iunie 2016, ora 10, Amfiteatrul Biblioteca Academiei Romane

 
Acest eveniment este organizat sub auspiciile Academiei Romane de catre INCD-Microtehnologie IMT Bucuresti, Centrul de Nanotehnologii (CNT-IMT, sub egida Academiei Romane)
..............

Descrierea manifestarii

A 15-a editie a “Seminarului national de nanostiinta si nanotehnologie” se va desfasura in Amfiteatrul Bibliotecii Academiei Romane la data de 15 iunie 2016, ora 9.30.
Daca majoritatea editiilor au constat in sesiuni stiintifice (un volum cu lucrari selectate de la editia 2015 va fi distribuit participantilor la data de 15 iunie), manifestarea de anul acesta este intitulata “Specializarea inteligenta in nanotehnologii si materiale avansate” si grupeaza doua categorii de comunicari: in prima parte se va  prezenta Strategia nationala si respectiv cea a UE legata de specializarea inteligenta, in timp ce in partea a doua se va expune participarea Romaniei la “Orizont 2020” asa cum este ilustrata de proiectele castigate in legatura cu doua tehnologii industriale si generice: nanotehnologiile si materialele avansate.
Dupa interventiile oficialitatilor de la ANSCI si UEFISCDI, Ana-Maria Grigore de la Comisia Europeana, care va vorbi despre“Tehnologiile industriale si specializarea inteligenta: sinergii intre programul “Orizont 2020” si fondurile structurale”. Principalele idei sunt:

  • Sinergiile cu alte programe, naționale sau regionale ale UE sunt încurajate în Orizont 2020, cu scopul de a stimula utilizarea noilor oportunități și de a aduce împreună diferite fonduri, incluzând surse publice pentru proiecte industriale.
  • Politica europeană pune din ce în ce mai mult accent pe cercetare și inovare și la nivel regional. Multe regiuni și industrii din Europa au câștigat deja în mod considerabil folosind abordări similare strategii de specializare inteligentă, bazându-se pe punctele forte regionale și combinarea diferitelor surse de finanțare pentru un impact sporit.

In partea a doua manifestarii, reprezentantii UEFISCDI si ai unor institute de cercetare vor prezenta proiectele din “Orizont 2020” in care sunt implicati, cum au reusit sa le castige si care sunt asteptarile lor pentru dezvoltarea domeniului in Romania (care este declarat o prioritate a specializarii inteligente).  Manifestarea se va incheia cu o dezbatere.

     

Program

Formularul de inregistrare Afisul seminarului
     
 
Ultima actualizare: 13 iunie 2016.
Webmaster