This is the web page of the national (Romanian) micro and nanotechnology network ROMNET-NANO sustained by the
project ROMNET-ERA
.

 
 
 
 
"Noi materiale si tehnologii in programul CEEX"
 
Biblioteca Academiei Romane, 3 iunie 2005, ora 9.00

 

Vineri 3 iunie 2005, ora 9.00, la Biblioteca Academiei Romane, Ministerul Educatiei si Cercetarii va prezenta CEEX, cu accent pe aria specifica “Nanostiinte si nanotehnologie, materiale si noi procese de productie”. La manifestare sunt invitati toti cei interesati de acest domeniu.

In continuarea prezentarii de mai sus reteaua ROMNET- NANO, cu concursul programului MATNANTECH, organizeaza o consultare/dezbatere intitulata "Noi materiale si tehnologii in programul CEEX" legata de participarea cu proiecte complexe de cercetare-dezvoltare la programul de cercetare de excelenta CEEX.

  • Consultarea urmeaza sa treaca in revista si sa dezbata problematica acestor proiecte, in conformitate cu pachetul de informatii la CEEX, care pana la data manifestarii va fi cunoscut in forma sa definitiva (lansarea programului a fost anuntata pentru 26 mai a.c.).
  • Pe de alta parte, anumite unitati sau colective de cercetare isi vor face cunoscute potentialul si disponibilitatea pentru participarea la retelele tehnologice sau de servicii stiintifice/tehnologice integrate si in general formarea de consortii pentru proiecte de amploare mai mare.

Importanta acestui eveniment. Competitia pentru programul de cercetare de excelenta CEEX a fost lansata la data de 26 mai 2005 si ea va aborda tematica anuntata pentru viitorul program Cadru al UE (PC7).

Intr-un interval de timp foarte scurt (termenul de depunere al propunerilor este 30 iunie 2005) vor trebui elaborate propuneri complexe care sa asigure crearea unor retele de cercetare si a unor retele tehnologice, care sa accelereze integrarea europeana atat prin abordarea unor tematici noi, cat si prin cuplarea la platformele tehnologice integrate.

Pregatirea unor proiecte cu o structura noua si cu obiectivul de a reuni principalele forte intr-un domeniu, necesita printre altele un intens schimb de informatie intre potentialii parteneri.

Proiectul suport ROMNET-ERA are tocmai sarcina de a inventaria resursele cercetarii romanesti. Bazele de date ale acestui proiect sunt practic publice, fiind accesibile oricarui specialist sau colectiv care se inregistreaza, indiferent de profil sau domeniu de activitate. Bazele de date (pentru specialisti si pentru colectivele/centrele de cercetare) permit selectarea potentialilor parteneri dupa tematicile anuntate pentru PC7, care sunt practic si tematicile pentru programul CEEX. Acesta este motivul pentru care ROMNET-ERA se implica in pregatirea participarii la programul CEEX. La data de 18 mai 2003, a fost inaugurat site-ul www.romnet.net/FP7, destinat pregatirii pentru participarea la PC7 (FP7), dar intr-o prima etapa si CEEX!

Evenimentul din 3 iunie este destinat prezentarii unor oferte de colaborare si stabilirea de contacte directe in domeniul micro- si nanotehnologiilor si este organizat cu concursul retelei ROMNET- NANO, al carui site a fost inaugurat recent la adresa www.romnet.net/nano.

Va invitam sa va inscrieti pentru participarea la aceasta intalnire (formularul de inregistrare) si chiar sa propuneti titlul unei prezentari (10 minute) a ofertei colectivului Dumneavoastra (formular). Inscrierea si propunerea de prezentare sunt vizibile imediat pe site. Va asteptam!

Acad. Dan Dascalu (coordonator ROMNET-ERA).

 

Warning! This site is continuously updated. Give a "refresh" for each page you are not seeing it for the first time!